News Feed

blog big 1 90x80

Idei de activități pentru vacanța de vară

  • Home
  • Noutati
  • Idei de activități pentru vacanța de vară

Așa cum am mai vorbit într-un articol anterior, punem din nou accentul pe timpul petrecut împreună cu copiii noștri. Și acum că a venit vacanța de vară, vă prezentăm câteva idei de activități, pe care să le faceți împreună cu copiii:

1.            Excursii în natură: fie că vorbim despre un traseu montan adecvat pentru copil, o plimbare prin pădure, pe malul unui lac, sau chiar în parc, la un picnic sau o plimbare cu bicicleta, copiii pot dezvolta o serie de abilitați și beneficii în timpul unei excursii în natură. Iată câteva aspecte:

–              Explorarea și curiozitatea: Într-un mediu natural, copiii pot explora și descoperi lucruri noi. Ei pot observa plante, animale, insecte și alte elemente ale naturii, dezvoltandu-și curiozitatea și interesul pentru lumea înconjurătoare.

–              Abilitați motorii: O excursie în natură implică mișcare și activitate fizică. Copiii pot alerga, sări, escalada sau pedala pe bicicletă, ceea ce contribuie la dezvoltarea abilitaților motorii și coordonării.

–              Învățare despre mediu: În timpul excursiilor, copiii învață despre ecosisteme, ciclurile naturii, plante, animale și impactul uman asupra mediului. Aceasta îi sensibilizează și îi ajuta să devină adulți responsabili.

–              Creativitate și imaginative: Natura oferă un cadru perfect pentru jocuri imaginare. Copiii pot construi cabane din crengi, să își imagineze povești sau să deseneze peisaje naturale.

–              Relaxare și reducerea stresului: Aerul curat și frumusețea naturii au un efect relaxant. Excursiile în natură pot ajuta la reducerea stresului și anxietății, atât al copiilor, cât și al părinților.

–              Socializare: Excursiile oferă oportunități de socializare. Copiii pot interacționa cu alți copii, părinți sau bunici, dezvoltând abilitați sociale.

–              Înțelegerea riscurilor și siguranță: În natură, copiii învață să fie atenți la teren, să evite pericolele și să respecte regulile de siguranță.

2.            Cititul împreună: Lectura este o parte importantă a rutinei zilnice. Părinții citesc povești copiilor, dezvoltându-le imaginația și vocabularul. Totodată, încurajam o vizită la librăria preferată, pentru a alege împreună cu copiii o carte interesantă și captivantă, lucru care îi va face să se simtă independenți și în același timp îi încurajează să citească singuri.

3.            Integrarea utilului  cu plăcutul: Atunci când aveți sarcini precum cumpărături de la piață sau efectuarea de comisioane în oraș, implicați copiii în aceste activități. Mergeți împreună pe biciclete, trotinete sau cu alte mijloace de transport, în funcție de distanță și preferințe. Încurajați-i să aleagă produsele, să efectueze plata la casa de marcat și să se implice activ. Aceste experiențe îi ajuta să se simtă independenți și să învețe responsabilitatea financiară.

4.            Vizite la muzee și expoziții: Punem accent pe educație și vă încurajam să mergeți împreună cu copiii la muzee, expoziții și evenimente culturale. Pregătiți-vă să răspundeți cu calm, la cele 549.621.379 de întrebări pe care copiii le vor pune despre lucrurile pe care le văd. Nu uitați că ei nu dețin toate informațiile pe care noi le-am acumulat de-a lungul anilor, așa că pentru ei este informație nouă și fiți siguri că vor învăța o multitudine de lucruri, chiar dacă pe moment va părea că au uitat. Pregătiți-vă să fiți uimiți și bucurați-vă de descoperirile lor.

5.            Timp petrecut împreună: Vă încurajam să aflați de la copii, care este lucrul care lor le place cel mai mult să îl facă. Unora dintre copii le place foarte mult să coloreze, altora să citească, altora să construiască trasee pentru mașinuțe, altora case și mobilă pentru păpuși, pe când altora le place să joace fotbal sau să se plimbe cu bicicleta. Astfel, realizați împreună activitatea preferată a copilului dumneavoastră.

Vă dorim o vacanță minunată alături de copiii dumneavoastră.

Comments are closed